Malzemeleri
– 250 gr tereyağı veya margarin
– 1 su bardağı pudra şekeri
– 1 su bardağı buğday nişastası
– 2,5 su bardağı un
– Yarım Paket kabartma tozu
– 2 paket vanilya
– 1,5 çay kaşığı toz zencefil
– Ve üzeri için pudra şekeri
Nasıl hazırlanır?
Hamuru yoğurmak için aldığınız kaba; tereyağını, pudra şekerini koyup krem haline gelene kadar yoğuralım. Başka bir kabın içinde ise unu, nişastayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve zencefili iyice karıştırarak hamurun içine ekleyelim. Yumuşak özlü bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekiller verelim. Önceden 180-190 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim ve yanmadan fırından alalım. Sıcak haldeyken üzerine pudra şekeri ekelim. Afiyet olsun. He unutmadan şunu da söyleyelim; Kurabiyelerin beyaz kalmasını istiyorsanız fırın içerisindeyken üzerine fırın kağıdı serebilirsiniz.