Bu yazımızda size Midyeli lahana sarması nasıl yapılır bunu anlatacağız.
Midyeli lahana sarması içerisinde neler var?
* Beyaz Lahana ( Tuzlu suda haşlanmış 4 yaprak)
* 20 adet iç midye
* 500 gr. yıkanmış ve ılık tuzlu suda bekletilmiş Pirinç
* 1 adet büyük boy ve doğranmış soğan
* 4 dal ince kıyılmış maydonoz
* 4 dal ince kıyılmış dereotu
* Kaynar 2,5 su bardağı su
* Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
* Suda bekletilmiş 1 tatlı kaşığı kuşüzümü
* Birer tutam Yenibahar, tarçın , kimyon, kuru nane , karabiber
* Yarım çay kaşığı tuz
Midyeli lahana sarması nasıl hazırlanır
Yemeklik doğradığınız soğanı dolmalık fıstıkla birlikte zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Suda bekletilmiş kuşüzümü ile pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinç taneleri saydamlaşmaya başlayınca midye ve baharatları da koyup bir kaç kez daha çevirin. Kaynamış 2 bardak suyu ekleyip kısık ateşle , suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alarak soğumaya bırakın. Soğuyunca ince kıyım dereotu ile maydonozu ekleyip karıştırın.
Diğer yandan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp soğumaya bıraktığınız lahana yapraklarını içini doldurup saracak boyutlarda kesin. Hazırladığınız içten yeteri kadar koyarak rulo şeklinde sarıp kapatın. Bir tencereye dizip tuz, şeker, zeytinyağı ve yarım bardak su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve soğuyunca servis edin.
2 gün içinde tüketilmesi gereklidir.