Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurban etinin nasıl tüketilmesi gerektiği de insanlar arasında sıkça konuşulan konulardan biri.
Kurban Bayramı’nda etlerden yapılan birbirinden farklı lezzetin nasıl bir yemek ile yenileceği yanında ne yenileceği ne içileceği tam bir merak konusu. Kontrolsüz ve düzensiz bir beslenme ile bayramı kendinize zehir edebilirsiniz bu yüzden söyleyeceklerimize kulak verin. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların et tüketim miktarına ve şekline kesinlikle dikkat etmesi gerekli.
Kurban Bayramı‘nda tek tip beslenmek yapılan hataların başında geliyor. Etin yanında mutlaka salata vb. yiyeceklerin olması gerekli. Etler kızartma veya kavurma yerine haşlama veya fırında pişirme yöntemleri uygulanmalı.
Kurban bayramında genelde etler sabah kesilir ve kahvaltıda hemen yenilir bu çok yanlış bir seçimdir etin bir süre dinlenmesi daha iyi olacaktır. Kahvaltıda et tüketilmesi iyi olmaz. Mide ve bağırsak hastalığı olan insanların bu duruma özellikle dikkat etmesi gereklidir.
Etler yenilirken yanında mutlaka bir veya iki adet sebze yemeği ile birlikte yenilmeli böylece sindirim kolaylığı yaşanır. Etlerin içinde bir çok vitamin ve mineral bulunmaktadır fakat etlerin içinde C vitamini yoktur bu yüzden yanında sebze yemeği yenmesi daha uygun olacaktır.
Kurban bayramında nelere dikkat edilmeli
Kurban Bayramı’nda güne hafif bir kahvaltı ile başlanmalı ve her besinden tüketilmelidir.
Etin yanında tam buğday ekmeği ve bulgur pilavı tercih edilmelidir.
Eğer tatlı yenecekse ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli.
Asitli ve gazlı içecekler yerine çay , bitki çayı veya ayran tercih edilmelidir.
Fazla çay ve kahve tüketilmemeli.
Günlük tempolu yürüyüşler yapılmalı.
Tuz tüketimine dikkat edilmeli.