Hamur için; Yarım su bardağı süt, 1 su bardağı su, Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, Yarım paket kuru maya, 3 su bardağı un.
Üzeri için; 2 adet büyük boy kuru soğan , Yarım kilo orta yağlı kıyma, 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası, 2 çay kaşığı tuz, kimyon ve karabiber, istediğiniz kadar nar ekşisi, 3 veya 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaytaz Böreği yapılışı
Kıymalı malzemeyi hazırlamak için soğanları soyup incecik doğradıktan sonra geniş bir kaba koyun. Üzerine kıyma, salça, baharatlar ve nar ekşisini ekleyip iyice yoğurun. Bir kenarda bekletin. Hamuru hazırlamak için un, tuz ve kuru mayayı bir kapta karıştırın. Süt, su ve sıvı yağ ekleyip iyice yoğurun. Hafif ele yapışan, yumuşak bir hamur olacak. Hamuru oda sıcaklığında 30 dakika bekletip kabarmasını sağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi sıvı yağa batırarak parçaları çay bardağı büyüklükte açın. Ortalarına harçtan yayıp önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.