O bir ana yemek, hayır o bir ara öğün, hayır o yalnızca bir kase ‘çorba’ ve aslında tüm bunlardan daha fazlası…
Dünya üzerindeki neredeyse tüm mutfaklarda kendine yer bulabilmiş, taze sebze ve meyvelerin buluştuğu doyurucu ve iyileştirici bu kahraman yemek, tahmin ettiğinizden çok daha uzun süredir bizlerle…
Dünya üzerinde bulunan en ünlü 10 çorbayı sizler için derledik;
1. Minestrone – İtalya
Bezelye, soğan, havuç, domates, kereviz ile hazırlanan ve çoğunlukla pirinç eklenerek koyulaştırılan ve hazırlanan bir çorba.
2. Soğan Çorbası – Fransa
Fransız mutfağının en ünlü çorbalarından biri olan soğan çorbası; sığır eti, et suyu ve soğan ile hazırlanan ve kıtır ekmek üzerine peynir ile servis edilen harika bir çorba.
3. Acılı Ekşili Çorba – Çin
Dünya çapında farklı bir çok ülkede de oldukça popüler olması sebebiyle, farklı birçok tarife sahip bu çorbanın ana malzemeleri; Çin eriştesi, tavuk, Meksika biberi, sarımsak, soya filizi, zeytinyağı, kestane mantarı ve zencefil.
4. Gulaş çorbası – Macaristan
Kökeni 9.yy’a uzanan ve Macar mutfağının en köklü tariflerinden biri olan bu çorba; genellikle dana eti, patates, pul biber, soğan, kırmızı biber ile hazırlanıyor.
5. Dal Çorbası – Hindistan (Hindistan Usulü Bezelye Çorbası)
Eğer sıra dışı bir çorba denemek istiyorsanız Dal doğru bir tercih olabilir; siyah bezelye, sarımsak, kimyon ve soğanla hazırlanan bu çorba hem kıvam hem de lezzet olarak oldukça yoğun.
6. Borş Çorbası – Ukrayna, Rusya, Polonya
Domates, Lahana, havuç, patates, et suyu ve soğan ile hazırlanan oldukça sağlıklı ve lezzetli bir çorba.
7. Miso Çorbası – Japonya
Miso hamuruyla özel olarak hazırlanan bu çorba; havuç, soğan, patlıcan, tofu ve çiroz balığı ile hazırlanıyor ve daha önce bu lezzeti denemeyenler için biraz cesaret gerektirebiliyor.
8. Ajiaco Çorbası – Kolombiya
Bol malzemeli yoğun bir kıvama sahip Ajiaco; tavuk, mısır, patates, ekşi krema, avokado ve kapari ile hazırlanıyor.
9. Gazpacho Çorbası – İspanya
Domates, ekmek, sarımsak, kırmızı biber, zeytinyağı ve tuzla hazırlanan Gazpacho, serinletici soğuk bir çorba.
10. Bessara (Bakla Çorbası) – Fas
Soğuk algınlığına ve halsizliğe iyi geldiği söylenen bu harika çorba; bakla, soğan, havuç, şalgam, tuz, tavuk suyu, kişniş ve zerdeçal ile hazırlanıyor.