Çiğ Börek Malzemeleri
Hamuru için: 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 su bardağı un, Yarım paket kabartma tozu, 1 su bardağının üçte biri kadar su, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1.5 çay kaşığı tuz.
Hamuru açmak için: 2 avuç un
Harcı için: 200 gr kıyma, 1.5 adet soğanın suyu, 1 su bardağının beşte biri kadar su, Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
Kızartmak için: Zeytinyağı
Çiğ Börek Hazırlanışı
Hamuru için bir kaba un, su, yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, kabartma tozu ve erittiğiniz tereyağını ekleyip kaşıkla karıştırmaya başlayın. Hamur kıvamını almaya başlayınca elinizle yoğurmaya geçebilirsiniz. Hamuru açmak için tezgaha 2 avuç un koyun ve hamuru kaptan çıkartıp güzelce yoğurmaya başlayın.
Hamuru 6 bölüme ayırın. Ayırdığınız bölümleri dinlenmeleri için 10-15 dakika bekletebilirsiniz. Kıymayı hem biraz sulandırmak hem de lezzetlendirmek için 1,5 soğanı mutfak doğrayıcısından geçirip, iyice püre haline getirin. Delikli bir süzgeçle bütün suyu süzüp kıymaya ekleyin. Soğanınız yeteri kadar sulu değilse beşte biri su bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Bu oran kıymadan kıymaya farklılık gösterecektir o yüzden kıymanız aldığı kadar su ilave edebilirsiniz. Kıymanın püreye benzer bir yapıda olması en iyisidir. Karabiber ve biraz tuz ekleyip güzelce karıştırın.
Hamut bezelerini her tarafı eşit olacak şekilde açın. Hamura hafif oval bir şekil vermeye çalışın. Kıymayı tahmini olarak 6 eşit parçaya ayırın. Bunun bir parçasını alıp hamurun bir ucuna koyun aynı lahmacun yapar gibi bastıra bastıra kıymayı yayın. Hamurun diğer ucunu üstüne kapatın. Parmaklarınızla iyice bastırın ve bir çay tabağıyla uçlarından kesin. Aynı bir yarım ay gibi olacak. Tavaya bol miktarda zeytinyağı ekleyin. Tavanın yaklaşık yarım ya da 1 cm’inin yağ ile kaplanması yeterli olacaktır. Isınan tavada börekleri fazla sıkıştırmadan pişmelerini sağlayın. Afiyet Olsun.