Çiğ Börek Tarifi, Nasıl Hazırlanır?

Çay Saati İkramları, Yemek Tarifleri 21 Şubat 2016
1.688 görüntüleme

çiğ börek tarifi , çiğ börek nasıl hazırlanır , çiğ börek malzemeleri , çiğ börek nasıl yapılırÇiğ Börek Malzemeleri

Hamuru için: 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 su bardağı un, Yarım paket kabartma tozu, 1 su bardağının üçte biri kadar su, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1.5 çay kaşığı tuz.

Hamuru açmak için: 2 avuç un

Harcı için: 200 gr kıyma, 1.5 adet soğanın suyu, 1 su bardağının beşte biri kadar su, Yarım çay kaşığı karabiber, tuz

Kızartmak için: Zeytinyağı

Çiğ Börek Hazırlanışı

Hamuru için bir kaba un, su, yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, kabartma tozu ve erittiğiniz tereyağını ekleyip kaşıkla karıştırmaya başlayın. Hamur kıvamını almaya başlayınca elinizle yoğurmaya geçebilirsiniz. Hamuru açmak için tezgaha 2 avuç un koyun ve hamuru kaptan çıkartıp güzelce yoğurmaya başlayın.

Hamuru 6 bölüme ayırın. Ayırdığınız bölümleri dinlenmeleri için 10-15 dakika bekletebilirsiniz. Kıymayı hem biraz sulandırmak hem de lezzetlendirmek için 1,5 soğanı mutfak doğrayıcısından geçirip, iyice püre haline getirin. Delikli bir süzgeçle bütün suyu süzüp kıymaya ekleyin. Soğanınız yeteri kadar sulu değilse beşte biri su bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Bu oran kıymadan kıymaya farklılık gösterecektir o yüzden kıymanız aldığı kadar su ilave edebilirsiniz. Kıymanın püreye benzer bir yapıda olması en iyisidir. Karabiber ve biraz tuz ekleyip güzelce karıştırın.

Hamut bezelerini her tarafı eşit olacak şekilde açın. Hamura hafif oval bir şekil vermeye çalışın. Kıymayı tahmini olarak 6 eşit parçaya ayırın. Bunun bir parçasını alıp hamurun bir ucuna koyun aynı lahmacun yapar gibi bastıra bastıra kıymayı yayın. Hamurun diğer ucunu üstüne kapatın. Parmaklarınızla iyice bastırın ve bir çay tabağıyla uçlarından kesin. Aynı bir yarım ay gibi olacak. Tavaya bol miktarda zeytinyağı ekleyin. Tavanın yaklaşık yarım ya da 1 cm’inin yağ ile kaplanması yeterli olacaktır. Isınan tavada börekleri fazla sıkıştırmadan pişmelerini sağlayın. Afiyet Olsun.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.

İlginizi Çekebilir
Peynirli Helva Tarifi

Peynirli Helva Tarifi

12 Aralık 2015
2.123 görüntüleme
Etli Aşir Tarifi

Etli Aşir Tarifi

12 Aralık 2015
3.147 görüntüleme
Cevizli Köfte Tarifi

Cevizli Köfte Tarifi

12 Aralık 2015
3.224 görüntüleme
Kaytaz Böreği Tarifi

Kaytaz Böreği Tarifi

12 Aralık 2015
1.603 görüntüleme
Cevizli Çıtır Kadayıf nasıl yapılır?

Cevizli Çıtır Kadayıf nasıl yapılır?

23 Kasım 2015
2.467 görüntüleme
Midyeli Lahana Sarması nasıl yapılır?

Midyeli Lahana Sarması nasıl yapılır?

4 Ekim 2015
1.365 görüntüleme
Bunlar da var!
35 Nerenin Plaka kodu

35 Nerenin Plaka kodu

17 Eylül 2015
4.763 görüntüleme
Gerilim Dünyası – Korku Gerilim Filmleri

Gerilim Dünyası – Korku Gerilim Filmleri

4 Şubat 2017
1.538 görüntüleme
Müziğin sağlığa faydaları

Müziğin sağlığa faydaları

23 Ocak 2016
1.527 görüntüleme
Mısır Piramitlerinin sırrı aydınlanıyor!

Mısır Piramitlerinin sırrı aydınlanıyor!

19 Ocak 2016
1.387 görüntüleme
3D Pen incelemesi

3D Pen incelemesi

28 Ekim 2014
2.251 görüntüleme
Yavru Kedinin süt içmesi

Yavru Kedinin süt içmesi

13 Aralık 2015
3.106 görüntüleme
WordPress Yazı İçine Reklam Nasıl Eklenir?

WordPress Yazı İçine Reklam Nasıl Eklenir?

20 Haziran 2016
1.686 görüntüleme
Knight Genie Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl Alınır?

Knight Genie Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl Alınır?

9 Ağustos 2016
9.964 görüntüleme
Toshiba Canvio AeroMobile incelemesi

Toshiba Canvio AeroMobile incelemesi

24 Eylül 2014
1.270 görüntüleme
Kingston HyperX FURY SSD incelemesi

Kingston HyperX FURY SSD incelemesi

8 Eylül 2014
1.397 görüntüleme