Çiğ Börek Tarifi, Nasıl Hazırlanır?

Çay Saati İkramları, Yemek Tarifleri 21 Şubat 2016
1.634 görüntüleme

çiğ börek tarifi , çiğ börek nasıl hazırlanır , çiğ börek malzemeleri , çiğ börek nasıl yapılırÇiğ Börek Malzemeleri

Hamuru için: 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 su bardağı un, Yarım paket kabartma tozu, 1 su bardağının üçte biri kadar su, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1.5 çay kaşığı tuz.

Hamuru açmak için: 2 avuç un

Harcı için: 200 gr kıyma, 1.5 adet soğanın suyu, 1 su bardağının beşte biri kadar su, Yarım çay kaşığı karabiber, tuz

Kızartmak için: Zeytinyağı

Çiğ Börek Hazırlanışı

Hamuru için bir kaba un, su, yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, kabartma tozu ve erittiğiniz tereyağını ekleyip kaşıkla karıştırmaya başlayın. Hamur kıvamını almaya başlayınca elinizle yoğurmaya geçebilirsiniz. Hamuru açmak için tezgaha 2 avuç un koyun ve hamuru kaptan çıkartıp güzelce yoğurmaya başlayın.

Hamuru 6 bölüme ayırın. Ayırdığınız bölümleri dinlenmeleri için 10-15 dakika bekletebilirsiniz. Kıymayı hem biraz sulandırmak hem de lezzetlendirmek için 1,5 soğanı mutfak doğrayıcısından geçirip, iyice püre haline getirin. Delikli bir süzgeçle bütün suyu süzüp kıymaya ekleyin. Soğanınız yeteri kadar sulu değilse beşte biri su bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Bu oran kıymadan kıymaya farklılık gösterecektir o yüzden kıymanız aldığı kadar su ilave edebilirsiniz. Kıymanın püreye benzer bir yapıda olması en iyisidir. Karabiber ve biraz tuz ekleyip güzelce karıştırın.

Hamut bezelerini her tarafı eşit olacak şekilde açın. Hamura hafif oval bir şekil vermeye çalışın. Kıymayı tahmini olarak 6 eşit parçaya ayırın. Bunun bir parçasını alıp hamurun bir ucuna koyun aynı lahmacun yapar gibi bastıra bastıra kıymayı yayın. Hamurun diğer ucunu üstüne kapatın. Parmaklarınızla iyice bastırın ve bir çay tabağıyla uçlarından kesin. Aynı bir yarım ay gibi olacak. Tavaya bol miktarda zeytinyağı ekleyin. Tavanın yaklaşık yarım ya da 1 cm’inin yağ ile kaplanması yeterli olacaktır. Isınan tavada börekleri fazla sıkıştırmadan pişmelerini sağlayın. Afiyet Olsun.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.

İlginizi Çekebilir
Peynirli Helva Tarifi

Peynirli Helva Tarifi

12 Aralık 2015
2.055 görüntüleme
Etli Aşir Tarifi

Etli Aşir Tarifi

12 Aralık 2015
2.981 görüntüleme
Cevizli Köfte Tarifi

Cevizli Köfte Tarifi

12 Aralık 2015
3.053 görüntüleme
Kaytaz Böreği Tarifi

Kaytaz Böreği Tarifi

12 Aralık 2015
1.558 görüntüleme
Cevizli Çıtır Kadayıf nasıl yapılır?

Cevizli Çıtır Kadayıf nasıl yapılır?

23 Kasım 2015
2.413 görüntüleme
Midyeli Lahana Sarması nasıl yapılır?

Midyeli Lahana Sarması nasıl yapılır?

4 Ekim 2015
1.322 görüntüleme
Bunlar da var!
Asus Memo Pad 7 incelemesi

Asus Memo Pad 7 incelemesi

21 Temmuz 2014
1.255 görüntüleme
Çömlekçilik nedir?

Çömlekçilik nedir?

19 Haziran 2014
2.889 görüntüleme
Nedim Günsür kimdir?

Nedim Günsür kimdir?

18 Ekim 2015
2.850 görüntüleme
En Çok Tercih Edilen Masaj Türleri

En Çok Tercih Edilen Masaj Türleri

30 Mart 2016
2.646 görüntüleme
Mekatronik Mühendisliği Maaşları

Mekatronik Mühendisliği Maaşları

20 Nisan 2017
1.117 görüntüleme
Bilgisayarı bir süre sonra otomatik kapatma

Bilgisayarı bir süre sonra otomatik kapatma

25 Haziran 2016
1.218 görüntüleme
En iyi Aksiyon filmleri önerileri

En iyi Aksiyon filmleri önerileri

12 Aralık 2016
2.779 görüntüleme
Eti Pop Kek 10’lu

Eti Pop Kek 10’lu

24 Ağustos 2019
337 görüntüleme
Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

18 Şubat 2016
1.576 görüntüleme
Alerjik Öksürük Tedavisi Nasıl Yapılır?

Alerjik Öksürük Tedavisi Nasıl Yapılır?

19 Mart 2016
1.779 görüntüleme