Cevizli Köfte Malzemeleri
2 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 1,5 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 adet kırmızı taze biber, 1 adet küçük boy kuru soğan, 2 çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon, 1 demet maydonoz, 1 su bardağı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı nar ekşisi
Cevizli Köfte yapılışı
Bulguru derin bir kaba koyup üzerine ılık suyu gezdirin ve ağzını kapatın. Yumuşayıp kabarması için 20 dakika kadar bekletin. Bu arada eğer varsa Antakya’nın kuru başbiber’ini parçalayıp mutfak robotunda pul biber olana kadar çekin. Yoksa, kırmızı biberleri robotta, püre olana kadar çekip bulgurun üzerine aktarın. Üzerine incecik doğranmış kuru soğanı ekleyin. Tuz, biber, kimyon ve domates salçasını katıp uzun süre, macun kıvama gelene kadar yoğurun. Elinizi sık sık soğuk suya batırarak yoğurmaya devam edin. İncecik kıyılmış maydanozu, cevizi, zeytinyağı ve nar ekşisini katarak tekrar yoğurun. Çiğ köfteye benzer sıkma köfteler hazırlayıp servis tabağına dizin. Mevsimine göre marul, haşlanmış lahana ya da asma yaprağıyla servisine sunun.