* 500 gr tel kadayıf
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kasesi ceviz, fındık veya yeşil fıstık
* 2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için
* 2 su bardağı su
* 3 su bardağı toz şeker
* Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Tel kadayıfı önce didikleyip açıyoruz. Üzerine sıvı yağ koyup karıştırıyoruz. Fırın tepsisine margarin sürüp üzerine pekmezi sürüp kadayıfın yarısını tepsiye yayıyoruz. Üzerine çekilmiş cevizi serpiyoruz. Ayırdığımız kadayıfı üzerine seriyoruz. Tatlımızın üzerine bir tepsi yardımıyla baskı yapıp iyice sıkışmasını sağlıyoruz. Bu şekilde 1 saat kadar bekletiyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca tatlımızı başka bir tepsinin içine ters çeviriyoruz. Sonra yine aynı tepsiye alıyoruz. Bu şekilde kadayıfın kızarmış kısmı altta kalmış oluyor. Kadayıf tamamen soğuduktan sonra soğuk şerbetini ekliyoruz.
Şerbetin hazırlanışı
Şerbeti, bir tencereye toz şekeri, limonu, suyu koyup kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatıp soğuduktan sonra tatlımızın üzerine döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra dilim dilim kesip servis tabağına alıyoruz. Üzerine yeşil fıstık, dondurma veya kaymak koyarak servis edebilirsiniz.