
Pronet
Hayatımızın devamlılığı için “güvenlik” büyük bir ihtiyaç. Yüzyıllardır da böyle oldu. İlk çağlarda insanlar vahşi hayvanların saldırısından korumak için ellerindeki imkânlarla savunma araçları yaptılar ve öyle korundular. Ateşin, tekerleğin, elektriğin bulunmasıyla birlikte farklı savunma araçları geliştirildi, insanlık güvenlik ihtiyacını bu şekilde karşıladı.
Psikoloji de kayıtsız kalmadı
Çünkü sosyalleşebilmek, toplumla bütünleşebilmek ve başarıya erişebilmek için öncelikle güvenlik ihtiyacını karşılamak gerekiyordu. İnsanı temel alan Psikoloji
bilimi de bu konuya kayıtsız kalmadı. Çoğu kişinin yakından tanıdığı Psikoloji profesörü Abraham Maslow ihtiyaçlardan bahsettiği “İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidi” teorisini geliştirdi. Maslow’un kuramına göre insanın ihtiyaçları sınırsızdır, bir ihtiyacı giderdikten sonra başka bir ihtiyaç ortaya çıkar ve bireylerin güdülenmesi, motivasyona erişebilmesi için diğer ihtiyaçlarını da sorunsuz bir şekilde giderebilmesi gerekir. “İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidi’nde de toplamda 5 temel ihtiyaç bulunur. Alt düzeydeki ihtiyacı karşılamadan üst düzeydeki ihtiyacın karşılanması zordur. Piramidin temelini oluşturan en önemli ihtiyaç “Fizyolojik İhtiyaçlar”dır. İkinci basamakta yukarıda sözünü ettiğimiz gibi “Güvenlik İhtiyacı” gelir. Güvenlik ihtiyacını sırasıyla “Ait Olma İhtiyacı”, “Saygınlık İhtiyacı” ve “Kendini Gerçekleştirebilme” takip eder. Kısacası Fizyolojik” ihtiyaçlar ve güvenlik ihtiyacı sorunsuz bir şekilde karşılandıysa insan doyuma ulaşır ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır.
Neden güvenlik 21 yüzyılda daha önemli oldu?
Cevabı basit. Büyükşehirlerin nüfus oranı hızla artmaya başladı. Artan nüfus sebebiyle insan çeşitliliği çoğaldı ve buna bağlı olarak suç oranları da artış gösterdi. Kentleşmenin artışı, çalışma koşulları, kadınların işgücüne katılımı gibi sebeplerle, Türkiye’de giderek daha fazla kişi yalnız yaşamaya başladı. TÜİK verilerine göre 2011 – 2015 yılları arasında ortalama hane nüfusu yüzde 20 düşüş gösterdi, 65 yaş üstü yalnız yaşayanların sayısı yüzde 45 arttı.
10 saniyede güvendesiniz
Sadece bununla da sınırlı değil; yaşam alanları daraldı. Mesela yanınızdaki dairede yangın çıktıysa kendi dairenize sıçrama ihtimali neredeyse %100’lük bir orana ulaştı. Bu durumda nasıl korunacaksınız? Hedeflerinizi gerçekleştirmek, sosyal ihtiyaçlarınızı karşılamak, huzurlu bir hayat sürmek için güvenlik ihtiyacını nasıl karşılayacaksınız? Tam 10 saniyede. Evet, yanlış duymadınız, sadece 10 saniyede hayatınızı güvence altına alabileceksiniz. Pronet Alarm Sitemleri 20 yıldan uzun süredir Türkiye’de güvenlik alanında pek çok yeniliği hayata geçiriyor. Teknoloji ve insan kaynağına yaptığı düzenli yatırımlar sayesinde operasyonunun kalbi olan Pronet Alarm Haber Alma Merkezi’nin mükemmel şekilde işlemesini sağlıyor. Pronet Alarm Sistemleri kullanıcılarının hırsızlık, yangın, gaz kaçağı, su baskını, acil sağlık ve panik durumlarında gönderdikleri alarmlar, Alarm Haber Alma Merkezi tarafından karşılıyor. Vakanın niteliğine göre, ambulans, itfaiye, emniyet gibi ilgili kurumlara buradan haber veriliyor. Pronet Alarm Haber Alma Merkezini benzerlerinden farklı kulan en önemli özelliği ise, kendisine ulaşan alarmları dünya ortalaması olan 60 saniyenin çok altında, ortalama 10 saniyede yanıtlıyor oluşu.
Pronet’i tanıyalım
Pronet 1995 yılında kurulan, bugün yaklaşık 200 bin aktif güvenlik sistemi kullanıcısı ve 5000’i aşan özel güvenlik projesiyle sektörünün lider şirketidir. Kurumlara, kişilere, ev ve işyeri güvenliğinin yanı sıra bankalara, alışveriş merkezlerinden havaalanlarına kadar birçok büyük kuruma güvenlik konusunda hizmet veriyor. “5 Korumalı Güvenlik Hizmeti” ile hırsızlık, yangın, su baskını gibi olayların yanı sıra acil sağlık durumlarına ani müdahalede bulunuyor. İnsan hayatına donanımlı teknolojiyle sürekli yatırım yapan Pronet 2015’te Türkiye’de En İyi Müşteri Deneyimi Ödülü aldı. 2016’da da çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en prestijli etkinliklerinden 11 Contact Center World Awards’ta, “En İyi Müşteri Deneyimi” kategorisinde önce EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) ve sonra dünya birincisi oldu. Stevie Awards 2016’da 4 altın, 3 bronz ödül kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı; 2017’de ise “Yılın Müşteri Hizmetleri Ekibi” kategorisinde ödüle layık görüldü.
Pronet aynı zamanda personellerine stres yönetimi eğitimi veriyor
Pronet Alarm Haber Alma Merkezinde 100’ü aşkın deneyimli personeller hizmet veriyor. Bütün personeller sıkı bir eğitimden geçiyor ve eğitim sonucunda bir sınava tabi tutuluyor. Personeller, sadece müşteri hizmetleri ve prosedürleri değil, aynı zamanda stresle başa çıkma ve yönetmeyle ilgili de eğitim alıyor. Siz de Pronet’li olarak, ev, yangın alarm sistemleri ve kablosuz güvenlik kamerası ile güvenlik ihtiyacınızı sorunsuz bir şekilde karşılayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi: https://www.pronet.com.tr ‘yi ziyaret edebilirsiniz.